‘Yeni Turkiye’ye yeni anayasa yakisir

Cumhurbaskani Erdogan, 7 Haziran’daki secimlerin Turkiye icin hayati onemde oldugunu belirtti. Erdogan, 2023 vizyonu icin secimden anayasa yapabilecek bir cogunlugun cikmasi gerektigini soyledi.

310120150007423624324_2

AA

Cumhurbaskani Erdogan, Turkiye’nin birikmis sorunlarini tek tek cozume kavusturmak icin yogun sekilde mucadele surdurduklerini belirterek, “Turkiye’yi buyutmek icin, kalkindirmak icin, dunyanin en guclu ulkeleri arasina yukseltmek icin gayret gosteriyoruz. Turkiye emin ellerdedir, son derece saglam bir zeminde gelecege ilerliyor. Ekonomimiz, demokrasimiz, sosyal hayat, dis politikamiz emin ve tecrubeli ellerde daha da gucleniyor, buyuyor” dedi.

Cumhurbaskani Erdogan, Kirsehir kent meydaninda duzenlenen toplu acilis toreninde, Cumhurbaskanligi secimleri oncesinde halka “farkli bir cumhurbaskani olacagim” diye soz verdigini animsatti. Erdogan, Cumhurbaskanligina secilmesinin ardindan kisa surede yogun bir trafik gecirdigini dile getirdi.

Kilicdaroglu rezil oldu

Erdogan, gecen hafta Somali’deki hastaneye yaptigi ziyareti animsatarak, burada cocuklara dagittigi hikaye kitaplarinin montajlandigini ve internetten yayildigini CHP lideri Kemal Kilicdaroglu’nun da bu montaj goruntuler uzerinden kendisine yuklendigini anlatti. “Meseleyi anlamadan, bilmeden, yalan yanlis bir ifadeyle Turkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaskani’na bir saygisizlik yapti” diyen Erdogan, soyle konustu: “Ona bu akli veren kimlerse onu bu yanlislarin icerisine sokuyorlar. Siyasette bugune kadar kullandigi argumanlar hep boyle cirkin ve montaja dayali, yalan yanlis haberlere dayali oldu. Hadi onlar suursuz, onlar edepsiz ama Anamuhalefet Partisi’nin Genel Baskani da bu montaji gercek sanarak, almis getirmis Meclis’te grup kursusunde bu edep, ahlak disi montaji kullaniyor. Sonucta kendisi kucuk dustu, Turkiye’ye de dunyaya da bir kez daha rezil oldu.”

Paralelden ogrendiler

“Bunlarin isi montaj, montaj. Bunlar montajdan baska, santajdan baska, santaja alet olmaktan, santaja boyun egmekten baska bir sey bilmez. Bunlarin kilavuzu paralel yapi. Paralel yapiyla el ele, kol kola simdi montaj sanatini ogrendiler, bunu uyguluyorlar” diyen Erdogan, soyle devam etti: “Biz bunlara aldanmayacagiz, biz ekonomisiyle demokrasisiyle dis politikasiyla ozellikle de kardesligiyle Turkiye’yi daha da buyutmenin mucadelesini verecegiz. Onlar durdurmanin, yavaslatmanin mucadelesini verecek.”

Secimler 2023 icin onemli

7 Haziran’daki genel secimlerinin onemine isaret eden Erdogan, “Bu secimlerin onemli bir yani su, 2023. 2023 hedeflerine giderken cumhurbaskanligi secimlerine giderken de “yeni Turkiye” demistim. Bir de yarida kalan bir sey vardi, basaramadik o da yeni anayasa. Simdi diyorum ki, yeni Turkiye ve yeni anayasa icin siz iradenizi ortaya tam manasiyla koymalisiniz. Nasil cumhurbaskanligi seciminde millet iradesini ortaya koyduysa, saglam irade ortaya ciktiysa, milli irade ortaya ciktiysa inaniyorum ki 7 Haziran’da da siz, gerekli tavri, yeni anayasayi kuracak gucu ortaya koyacak ve yeni Turkiye’nin temellerini atacaksiniz” diye konustu.

Cibuti’deki Osmali aileleri

Konusmasinda Afrika ziyaretine de deginen Cumhurbaskani Erdogan, cekinmeden, korkmadan “Ya Allah” deyip Somali’ye gittiklerini, programlari harfiyen uyguladiklarini anlatti. Somali’nin ‘Devlet-i Aliyye-i Osmaniye’nin emaneti’ soyleyen Erdogan, soyle konustu: “Burada (Cibuti) sizin dedeleriniz vardi biliyor musunuz?’ dediler. Biliyorduk da ozelligi neydi deyince, Cumhurbaskani dedi ki ‘Buranin bir Tajura sehri var. Bu sehirde su anda iki Osmanli ailesi hala var’ dedi. ‘Burada onlarin eserleri var’ dedi. Basbakan Yardi

mcimiz Numan Kurtulmus ve esi helikopterle hemen bu kente gidip orayi gezdiler gorduler, tespitleri yaptilar. TIKA orada mimariyla muhendisiyle hemen ilk incelemeleri yapti ve dondu. Oradaki o ailelerle de gorusmeler yaptilar ve donduler. Nasil bize  muhabbetleri var bunu anlattilar.”

Bozkirin tezenesine dua etti

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan ve esi Emine Erdogan, Kirsehir’de merhum halk ozani Neset Ertas’in kabrini ziyaret etti.  Ertas’in kabri basinda dua eden Cumhurbaskani Erdogan’a, Genclik ve Spor Bakani Akif Cagatay Kilic da eslik etti.

 

Etiketler:

Bu yazı toplamda 693 kişi tarafından görüntülendi.

1 Yorum

  1. BERAT BİLİR

    20 Mart 2015 at 13:25

    valla kardeşim benim şehrimden çok kişi giriyor elbet destek verecemiz var ama bir kişi adam yucel inşallah kazanacak

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Son Yorumlar

Sohbete Başla

                                Mirc İndir

SohbetSizsiniz.Com Sohbet Odaları

SohbetSizsiniz.Com Sohbet Sunucusu Öncelikle Kullanıcılarına GüzeL, Temiz, KaliteLi ve Güvenilir Bir Chat Ortamı Sunmayı Hedeflemektedir. Tabi Bunun Yanında Sanat Spor ve Teknoloji Dünyasından Yeni Gelişmeler, Değişik Yemek Tarifleri, Şarkı Sözleri, Nihai oLarak Sohbet Odaları ve Son Dakika Haberlerini Anında Sizlerle Paylaşmaktayız. Web Sitemiz Bir Muhabbet ve Sohbet Sitesi oLduğundan Kullanıcılarımızın Sohbet Ederken Kendilerini Güvende Hissetmeleri ve Onlara Kaliteli Bir Ortam Sağlamak için Çalışmalarımız Hız Kaybetmeden Devam Edecektir.SosyaL Medyanın Tüm Dünyada Artan Bir ivme iLe Önem Kazanmış oLması, IRC Gibi Sohbet Sitelerinin Önemini Bir Nebze oLsun Azaltmış oLsa Dahi, Kullanıcılar Bu Alışkanlıklarından AsLa Vazgeçmemişlerdir. mSn Gibi Skype Gibi Görüntülü ve SesLi Sohbet pLatformları Dahi Eski Önemini Yitirdikleri Aşikardır, Ancak Yazılı Chat, Sohbet Odaları ve Muhabbet Siteleri HaLa Bir Tutku oLmaya Devam Etmektedir.Bizler Tüm Kullanıcılarımıza Hoş Sohbetler Diler Saygılar Sunarız…

Bu sitedeki tüm metin, resim, tasarım, yazılım ve içerikler telif hakları kapsamındadır. Bu sitedeki tüm bilgiler değiştirilebilir.

© 2019 Tüm Hakları Sakıldır.