Nilgün Belgün Kimdir ? Nilgün Belgün Hayatı, Biyografisi

nilgun belgun kim, nilgun bengu hayati, biyografisi, nilgun belgun hakkinda bilgi, nilgun belgun yasi, boyu,kilosu, nilgun belgun nereli, nilgun belgun, nilgun belgun kariyeri, nilgun belgun kimdir, nilgun belgun kitaplari, nilgun belgun dizileri, nilgun belgun tiyatro oyunlari, nilgun belgun odulleri

Nilgün Belgün
Nilgun Belgun (d. 18 Mart 1953, Istanbul), tiyatro, sinema ve dizi sanatcisi.

Ozel Sisli Lisesi ve Istanbul Belediye konservatuari San ve Tiyatro Bolumu mezunu olan Belgun, 1973’te sanat hayatina atildi. Ilk olarak Devekusu Kabare Tiyatrosu’nda deneyim edinen sanatci, daha sonra Ali Poyrazoglu Tiyatrosu, Levent Kirca Tiyatrosu, Dormen Tiyatrosu, Tiyatro Istanbul gibi topluluklarda calisti. Cesitli sinema ve dizi filmlerde rol aldi.1990 yilinda “Bir Baska Gece”de oynadigi Darbukator Bayramdaki “GULPEMBE” roluyle kisa surede daha buyuk bir kitle tarafindan tanindi. “ISTE MUZIK ISTE EGLENCE”, “GECE SEFASI” gibi televizyondaki eglence Showlarinda cesitli parodilerde cesitli tiplemeler yapti. Sanat hayatinin disinda, iki kitap yazan ve sosyal etkinliklerde de bulunan Belgun, Turkiye Menopoz ve Osteoporoz Dernegi`nde Turkiye genelinde “Kadini Bilinclendirme” kampanyasinda calismalar yapti, Parkinson hastaligiyla ilgili 2 yil suren saglik calismalarinda yer aldi. Once Star TV, sonra TV 8’de program yapti.Nilgun Belgun Ilk evliligini 19 yasindayken, tiyatrocu ve komedyen Abdullah Sahin ile yaptigi evlilikten Oylum Sahin adinda kizi var. Nilgun Belgun’un ikinci esi Ilhan Gencer’den Merve Gencer adinda bir kizi var.Nilgun Belgun ucuncu evliligini Atilla Demircioglu ile yapti.

Odulleri

1993 – Milliyet Gazetesi Yilin En Iyi Tv Komedi Kadin Oyuncusu odulu.
2006 – Tiyatro Istanbul, Tepetaklak, Yilin En Iyi Komedi Kadin Oyuncusu 8 odul.
2006 – Kadikoy Guzel Sanatlar Lisesi, Altin Lale Guzel Sanatlar Odulu, En Iyi Tiyatro oyuncusu

Rol aldigi bazi tiyatro oyunlari

Ikinin Biri : Ray Cooney – Dormen Tiyatrosu – 1985
Cilgin Hafta Sonu
Bir Kis Oykusu
Tepetaklak
Papaz Kacti
Kesanli Ali Destani
Matruska
Deliler Bosandi
Yedi Kocali Hurmuz
KarmakarisIk
Iyi Gunde Kotu Gunde
Hosca Kal Istanbul
Nilgun Belgun’le Ask ve Komedi

Kitaplari

Icimdeki Kadin, Filika yayinlari
Bir Kadin Bir Erkek, Filika Yayinlari (Cengiz Ozakinci ile birlikte)
Hayat… Sen Benimsin, Dogan Egmont Yayincilik ve Yapimcilik(Gulenay Borekci)

Filmografisi

Akasya Duragi -2011
Papatyam-2011
Petek Dincozle 10 Numara – 2010
KarisIk Aile – 2010
Benim Annem Bir Melek – 2008
Akasya Duragi – 2009
Yagmurdan Sonra – 2008
Cinliler Geliyor – 2006
Yalanci Yarim – 2006
Mavi Kolye – 2004
3. Tur – 2004
Tatil Asklari – 2004
Yabanci Damat – 2004
Beybaba / Koltuk – 2003
Buyumus de Kuculmus – 2003
Seytan Bunun Neresinde – 2002
Sen Kahkahalar – 2001
Guz Gulleri – 2001
Bana Sans Dile – 2001
Bir Demet Kahkaha – 2000
Adada Bir Sonbahar – 2000
Baykuslarin Saltanati – 2000
Kadinlar Kulubu – 1999
Hayvanlara Dokunduk – 1997
Kose Kapmaca – 1996
Cicek Taksi – 1995
Cumbus Sokak – 1993
Bizim Mahalle – 1993
Bickin – 1988

==>Sohbet Etmek İçin Tıklayınız.<==

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir